Milivojević: Da uhvatimo poslednji voz za SP

Stručni štab i reprezentativci Srbije otputovali su danas u Brisel, gde će Belgija i Srbija u petak od 20.45 na stadionu Kralj Boduen odigrati utakmicu sedmog kola Grupe A u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Belgijanci će imati podršku punog stadiona jer im ova utakmica mnogo znači, a mi ćemo pokušati da im pokvarimo planove i utišamo publiku. Poznajemo selekciju Belgije, imaju jak tim pun izvanrednih pojedinaca, prejaki su u svakoj liniji tima. Očekuje nas težak posao", rekao je Milivojević, preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Selekcije Belgije i Hrvatske su prve na tabeli Grupe A sa po 16 bodova, dok Srbija zauzima treće mesto sa sedam bodova.

Luka Milivojević je rekao da se nada da će mu selektor Srbije Siniša Mihajlović pružiti priliku da igra protiv Belgije i dodao da "orlovi" pobedom mogu mnogo da dobiju.

"Imamo motiva i mnogo dobijamo ako osvojimo bodove u Briselu, da uhvatimo poslednji priključak i ostanemo u trci za baraž. Važna je utakmica, možda je i poslednji voz za Svetsko prvenstvo",
rekao je Milivojević.

Reprezentativac Srbije Milan Biševac rekao je da je njegova ekipa spremna za utakmicu.

"Za nama je težak period, pogotovo posle poraza od Hrvatske. Idemo u Brisel, voleli bismo da se tamo borimo za prvo mesto, ali realnost je takva da imamo minimalne šanse za odlazak na Svetsko prvenstvo. Moramo da pobedimo, što je težak zadatak, ali treba se boriti dok postoji šansa, nikad se ne zna, sve može brzo da se okrene", rekao je on.

U prvom delu kvalifikacija Belgija je prošlog oktobra u Beogradu pobedila Srbiju sa 3:0.

"Nadam se da ćemo imati sreće u Belgiji. U Beogradu smo protiv njih prvih sat vremena odigrali dobro, ali u fudbalu se gleda rezultat, a mi ga nismo imali. Uz malo sreće i ako postignemo gol pre njih,
možda napravimo iznenađenje",
rekao je on.


"Belgija je jaka reprezentacija, možda čak njihova najbolja ekipa poslednjih godina. Njihovi fudbaleri igraju u velikim klubovima, imaju dosta iskustva, igraju velike utakmice. Stadion će biti pun, njihova javnost očekuje dosta od njih, ali spremni smo"
, dodao je Biševac.

Pobeda Srbije odgovarala bi Hrvatskoj, a Biševac je rekao da će njegova ekipa "igrati za sebe i da mora da se koncentriše samo na svoju igru".

Beta

Pogledajte još