Bespovratni investicioni krediti države u ProCredit banci

Najveća pogodnost ove finansijske linije je u tome što će velikom broju domaćih privrednika pružiti mogućnost da svoju proizvodnju modernizuju.

Sve ekspoziture ProCredit banke već su počele sa prijemom zahteve zainteresovanih privrednika za ovu vrstu kredita, kojima je moguće finansirati svaku nabavku proizvodne opreme i mašina čija je vrednost najmanje milion dinara.

Najveća pogodnost ove finansijske linije je u tome što će velikom broju domaćih privrednika pružiti mogućnost da svoju proizvodnju modernizuju i unaprede pod trenutno najpovoljnijim uslovima na tržištu.

Preduzetnike i preduzeća koja se odluče da na ovaj način finansiraju nabavku mašina i opreme u vrednosti od, na primer, 100.000 evra, ta investicija će, zahvaljujući bespovratnom podsticaju države i povoljnom kreditu ProCredit banke, koštati čak 8.000 evra manje nego da su tu opremu i mašine platili odjednom u gotovini ili na neki drugi način.

Mogućnost da dobiju bespovratna sredstva iz ovog programa imaju svi preduzetnici i preduzeća u Srbiji koja se bave proizvodnom delatnošću i vode dvojno knjigovodstvo, dok su sama sredstva namenjena kupovini nove ili polovne opreme i mašina, kao i delova i specijalizovanih alata za te iste mašine.

Izvor: Blic

Pogledajte još