Grupa "Alisa" (VIDEO)

Grupa Alisa nastala je 1984. godine. Grupu su činili pevač Pile, bubnjar Predrag Cvetković, klavijaturista Aleksandar Kićanović, gitarista Zoran Jančeski Joza i basista Marko Gavan.

Iako se grupa "Alisa" povukla sa domace muzicke scene, njihov veliki hit "Sanja" živeo je svih ovih godina. Ova grupa je pre par godina promovisla svoj novi album, koji se takodje zove "Alisa", i na kome se naslo devet starih i devet potpuno novih pesama. Tom prilikom najpre je simbolicno odsvirana tema iz filma "Otpisani". Živa svirka je njihov zastitni znak i publika to ocekuje od nas", kaže Pile. "Alisa" sada planira medijsko predstavljanje po vecim gradovima Jugoslavije, a nadaju se da ce posle toga svirati gde god ih budu trazili.

Sa prvog albuma najbolje su prošle pesme "Sanja" i "Vojskovođa"

Drugom pločom Alisa je pokušala da privuče stariju publiku, tako da se i muzika u velikoj meri približila folku i starogradskom stilu. Na tom albumu se ponovo pojavila pesma "Vojskovodja", za koju su članovi smatrali da nije dobro zvučala na prvom albumu.

Grupa je izdala još 2 albuma, da bi 1989. godine, pred početak raspada SFRJ, prestala sa radom. Alisa obnavlja rad 1997. godine. Ponovno okupljanje rezultiralo je novim albumom, gde su se pored novih pesama našli i snimci starih hitova, ali i blago izmenjena pesma "Sanja", koja je bila često puštana u medijima.

Pogledajte još