Veslači Srbije uz novog sponzora na početak Svetskog kupa

BEOGRAD, 26. maja 2009. (Beta) - Predstavnici Veslačkog saveza Srbije potpisali su ugovor sa domaćim distributerom sportske opreme Homa (Joma), čiju će odeću nositi u sledećem olimpijskom ciklusu, a prvo takmičenje koje ih čeka je prva regata Svetskog kupa predstojećeg vikenda.

Selektor Nebojša Ilić rekao je novinarima da njegov tim neće kalkulisati, već da će ići na najbolji mogući rezultat.

"Sve naše selekcije nikada ne kalkulišu, već uvek idu na najbolji mogući rezultat. Svetski kup ćemo koristiti za pripreme za Svetsko prvenstvo u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru", rekao je Ilić.

Prva regata Svetskog kupa vozi se u španskom mestu Banjoles, blizu Barselone, a sledeće dve su 20. juna u Minhenu i 12. jula u Lucernu.

Srbija neće učestvovati na trećoj regati zbog Mediteranskih igara, ali time se ne smanjuju ambicije, pošto je 2006. godine pobedila, iako je vozila samo dve regate.

Nikola Stojić rekao je da će konkurencija biti veoma jaka.

"Neće učestvovati samo Novi Zeland, tako da će konkurencija biti veoma jaka. Mi ćemo voziti najbolje što možemo i nadati se najboljem", rekao je Stojić.

Srbija će imati tri posade. Dvojac u sastavu Nikola Stojić i Goran Jagar, laki dvojac u sastavu Nenad Babović i Miloš Tomić, kao i skif, koji će voziti Marko Marjanović, debitant u toj konkurenciji.

Prva regata vozi se od 29. do 31. maja.

Pogledajte još