Zanosna mlada gimnastičarka rasturila Putinov brak: Ženu drži pod ključem u manastiru?

Putin je već godinama prinuđen da demantuje glasine o ljubavnim aferama, dok se sa suprugom praktično uopšte nije pojavljivao u javnosti. Ipak, jedno ime se u centru pažnje javnosti pojavljivalo češće nego ostala - zanosna mlada gimnastičarka Alina Kabajeva.

Ova glamurozna 30-godišnja sportistkinja jedna je od najuspešnijih ruskih gimnastičarki, sa dva olimpijska zlata i čak 14 titula svetske šampionke. Kada se 2007. godine povukla iz sporta, učlanila se u Putinovu stranku Jedinstvena Rusija, a ubrzo je postala zamenica predsednika državne Dume.

Ruski list "Moskovski korespondent" pisao je još 2008. godine da bi ona trebalo da se uda za Putina, što je on ljutito demantovao na konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem.

- Tu nema ni jedne reče istine - rekao je Putin.

Glasnogovornica Aline Kabajeve odbio je da komentariše ove vesti, odbacivši ih kao "besmislice".

Ipak, glasine nisu nestale. Uskoro su se pojavile vesti da Kabajeva ima sina s Putinom, iako je u intervjuu ruskom "Vogu" u januaru 2011. negirala da uopšte ima dece.

- Moj slatki mali nećak Arsenio upravo je postao član moje sve veće familije u Moskvi. Svi, naravno misle da je moj sin - rekla je ona.

U januaru 2013. pojavila se informacija da Putin osim sina ima i ćerku sa gimnastičarkom, koja je "u tom trenutku još bila beba". Putin je Kabajevu navodno tada poslao u njegovo odmaralište u Sočiju, na obali Crnog mora.

Ramzan Kadirov, predsednik Čečenije, izgleda je poručio više nego što je trebalo kada joj je putem Tvitera tada uputio čestitku kao "prvoj supruzi", poželevši Ljudmili "dug život kao na Kavkazu".

Brak Vladimira Putina i Ljudmile Putine od početka javnog života ruskog vođe bio je opterećen brojnim problemima. Kada su 2010. fotografisani prilikom jednog od retkih zajedničkih pojavljivanja u javnosti, to je samo oživelo spekulacije da je par razveden.

O njihove dve ćerke Katji (27) i Maši (28) niša se ne zna. Čak nikada nisu ni fotografisane.

Putin je navodno Alinu sa njeno dvoje dece smestio predsedničkom letnjikovcu u Sočiju na obali Crnog mora. Tu je i Žerar Depardje, francuski glumac koji u otadžbini izbegava plaćanje poreza, primio ruski pasoš od Putina. Ljudmila se, prema tvrdnji "Njujork posta", po ključem nalazi u 1,5 miliona dolara vrednom državnom pansionu koji je izgrađen na posedu manastira Jelizarov u blizini granice sa Estonijom.

Izvor: Blic

Pogledajte još