Istina o afrodizijacima

0

Sigurno ste mnogo puta u životu čuli da je neka namirnica jak afrodizijak i da svojim dejstvom povećava seksualni apetit. Evo nekoliko činjenica o poznatim afrodizijacima, odnosno da li su te namirnice zaista i dostojne svog imena.

Cimet

Ova namirnica je zaista i dokazala svoja afrodizijačka svojstva. Ipak da bi delovala potrebna je određena količina.

Crna čokolada

Čokolada s visokim procentom kakaa zaista je fantastična namirnica, veoma zdrava i poželjna u dijeti, a kada su afrodizijaci u pitanju crna čokolada je sigurno opravdala svoje mesto među njima.

Jastog

Iako na glasu kao snažan afrodizijak, pazite da ne preterate s količinom. Budući da je morska hrana lagana, teško ju je prestati jesti. Ipak, ova namirnica vam sem seksualne želje može probuditi i želju za spavanjem jer seks i pun želudac se nikako ne slažu.

Kavijar

Uprkos svojoj reputaciji moćnog afrodizijaka, kavijar pre svega doprinosi osećaju opuštenosti i sitosti, a kada je uzbuđenje više će vas „podići“ njegova cena nego nešto drugo.

Školjke

Školjke su među prvima na listi moćnih afrodizijaka i to s punim pravom. Jedu se, naravno, sirove, a navodno deluju jako brzo, otprilike već pola sata nakon konzumacije

Crveno vino

Vino provereno djeluje opuštajuće i doprinosi seksualnom uzbuđenju. Samo pripazite da ne preterate. Dovoljne su vam čaša ili dve za divnu romantičnu noć.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.