Đilas: Beogradu ponovo oduzet novac

"Beograd i svi njegovi budžetski korisnici svoje obaveze izmiruju u zakonom predviđenom roku", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

"Ukazujem još jednom na besmislenost blokiranja gradova i opština širom Srbije zbog navodnih dugovanja ustanova kojima su osnivači, a koje nisu direktni budžetski korisnici"
, naveo je beogradski gradonačelnik.

Đilas je istovremeno pozdravio "početak promene stava Ministarstva finansija koje Kragujevcu nije obustavilo prenos para od poreza na zarade iako Kragujevac ima neizmirene obaveze, što se može videti i na sajtu samog Ministarstva finansija".

Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je juče da su Beogradu privremeno obustavljena transferna sredstva jer je prekršio Zakon o rokovima plaćanja.

Politički sukob ministra finansija i gradonačelnika Beograda prerasta u pravi rat, u kom je pitanje šta je tu politički, a šta ekonomski faktor.

Podsetimo, posle jučerašnje odluke Ministarstva finansija da na račun Grada Beograda ne uplati 100 miliona dinara prihoda od poreza na plate, zbog toga što devet ustanova čiji je osnivač Grad Beograd nije poštovalo rokove plaćanja, reagovao je gradonačlnik Beograda koji je upitao ministra finansija: “Dokle bre više?”.

Izvor: beta

Pogledajte još