DS podnosi amandman na Krivični zakonik: Nužna samoodbrana porodice i doma

0

Demokratska stranka (DS) će u ponedeljak podneti amandman na Krivični zakonik, kojim će tražiti da se pravo građana na nužnuv samoodbranu proširi na odbranu boravišta i porodice, najavio je danas član predsedništva ove stranke Vladimir Todorić.

„Apsurd je de se i dalje puštaju na slobodu huligani i kriminalci po Zakonu o amnestiji, da su ulice sve nesigurnije, a da ljudi koji su branili svoj dom od provalnika i narkomana bivaju stavljani u pritvor“, rekao je Todorić na konferenciji za novinare u Beogradu.

U maju ove godine policija je odredila pritvor od 30 dana Saši B., zbog toga što je ubio provalnika koji je ušao u njegov stan u Žarkovu, dok su u njemu bili njegova žena i troje dece.

Todorić, koji je i šef stranačkog resora za pravosudje, negativno je komentarisao rad pravosudja, za koje je ocenio da naplaćuje „ogromne takse“ političkim strankama i donosi „sramne“ presude, poput presude otporašima Nebojši Sokoloviću i Momčilu Veljkoviću.

„Za njih se tvrdilo da ih je pretukao Marko Milošević 2000. godine, a na kraju su oni osudjeni da plate 822.000 dinara zbog toga što je slučaj zastareo“, rekao je funkcioner DS.

On je dodao da zbog dugova Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova, advokati odbijaju da preuzimaju slučajeve po službenoj dužnosti.

„U zadnjih godinu dana, advokati koji su posao obavljali po službenoj dužnosti nisu plaćani. Ukupan dug MUP-a i Ministarstva pravde advokatima je oko dve milijarde dinara“, rekao je Todorić.

Jutros je počelo saslušanje prvih svedoka u slučaju Saše Bogeskog.

Izvor: beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.