Fudbaleri Srbije poraženi u Briselu

Ovim neuspehom izabranici selektora Siniše Mihajlovića izgubili su i teoretske šanse da se nađu na Mundijalu 2014. u Brazilu.

U preostalim mečevima Srbija igra 6. septembra kod kuće protiv Hrvatske, 10. septembra u gostima protiv Velsa i 15. oktobra kod kuće protiv Makedonije.

Večerašnja utakmica odigrana je na stadionu "Kralj Boduen" pred oko 50.000 gledalaca, a sudio je Stefan Lanoj (Francuska).

Strelci: De Brujne u 13. i Felaini u 60. za Belgiju, a Kolarov u 87. minutu za Srbiju. Žuti kartoni: Mitrović, Biševac (Srbija).

Belgija: Kurtoa, Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vertongen, Vitsel, Felaini (od 71. Dembele), Čadli, De Brujne, Miralas (od 64. Azar), Benteke.
Srbija: Stojković, Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov, Milivojević (od 69. Petrović), Fejsa, Basta, Tadić, Marković, Mitrović (Od 69. Šćepović).

Reprezentacija Srbije novim porazom je definitivno odagnala i tračak nade da se nađe na svetskoj smotri iduće godine u Brazilu. Izabranici selektora Mihajlovića po četvrti put pognutih glava napuštaju teren u kvalifikacijama, tako da su još jednom potvrdili da im nije ni mesto među elitnim selekcijama.

Neuspeh u Briselu je i konačan krah srpskog nacionalnog tima, završetak velikog mučenja i iluzija da se može makar do drugog mesta u grupi i baraža za svetsko prvenstvo.

Uzalud je bilo samoohrabrivanje uoči susreta sa daleko kvalitetnijim protivnikom. Belgija je dokazala da je veliki favorit, veći deo utakmice odigrala je bolje, sigurnije i, što je najvažnije, efikasno, pa dileme o konacnom ishodu praktično nije ni bilo.

Srpski fudbaleri su se, istina, trudili koliko su mogli, ali sve je bilo nedovoljno za eventualno iznenađenje. Imali su nekoliko veoma povoljnih sansi, međutim, Marković u dva navrata, Ivanović i Kolarov bili su neprecizni u odlučujućim momentima.

Kolarov je u finišu smanjio vođstvo Belgijanaca golom iz slobodnog udarca i to je bila tačka na još jedno neubedljivo izdanje državne reprezentacije.

Domaćin je na krilima podrške sa tribina znao u svakom trenutku šta hoće. Stvorio je takođe brojne prilike, ali su na kraju dva gola bila dovoljana za trijumf i verovatno direktan plasman na Mundijal.

(Tanjug)

Pogledajte još