Komičar Stiven Fraj pokušao samoubistvo koktelom pilula i votke

Voditelj mega-popularne emisije "Top Gear" - Stiven Fraj (55) pati od bipolarnog poremećaja usled koga često upada u depresivne faze. Jedna od njih ga zamalo nije koštala života. Koktel pilula i votke verovatno bi bio fatalan, da ga onesvešćenog na podu jednog hotela u kome je odseo u inostranstvu, nije našao producent.

TV voditelj i glumac pati od bipolarnog poremećaja i često je depresivan.

Po njegovim rečima mešavina koju je popio bila je toliko jaka da se najpre onesvestio, a potom mu se telo grčilo takvom silinom da je slomio četiri rebra.

U intervjuu koji je sa njim radio kolega komičar Ričard Hering, Fraj je rekao da, kao predsednik dobrotvorne organizacije koja pruža pomoć ljudima sa mentalnim i psihičkim teškoćama, ne bi trebalo da krije svoje iskustvo sa depresijom.

- Žrtva sam svojih raspoloženja, više nego što je to uobičajeno kod drugih ljudi. Zbog svog stanja moram da uzimam lekove koji kontrolišu moje faze, tako da ne budem ni previše uzbuđen, ali ni previše umrtvljen -rekao je on.

Fraj je inače imao više epizoda u kojim je pokušao da izvrši samoubistvo, od kojih se prva desila kada je imao 18 godina.

Izvor: The Daily Mail, SMedia

Pogledajte još