Nišlije ne vole devedesete: Festival otkazan, prodato 80 karata!

Za muzički festival "Volim devedesete" prodato je manje od 80 karata, tako da su organizatori odlučili da najavljeni izvođači Anabela - "Funky G", "Dr Iggy", "Energija", "Beat streat" i Ivan Gavrilović uopšte ne nastupe.

"Ovo nam se nikad nije desilo! Trebalo je da dođe 12 izvođača i imena koja su obeležila jedan važan vremenski period. Bili su ultrapopularni. Kada samo jedan od njih nastupa u nekom klubu prodamo oko 400 karata", kaže direktor firme "Yu music production" Draško Alorić.

Ispitivanje tržišta u Nišu, kaže Alorić, pokazalo je da će za festival biti prodato bar 1.000 ulaznica. A i cena od 400 dinara, prema njegovom mišljenju, nije bila visoka

"Kada di-džej u nekom klubu pušta muziku devedesetih dođe oko 1.500 ljudi, a sad kad smo hteli da ih dovedemo da uživo nastupe, nije bilo interesovanja, i to u velikom gradu kakav je Niš", žali se Alorić.

Na ulaznicama i njihovim prodajnim mestima pisalo je da će, u slučaju otkazivanja ovog festivala, one važiti za koncert "Legendi", koji će se na niškoj Letnjoj pozornici održati 16. juna. Alorić objašnjava da je to urađeno samo zato što je postojala mogućnost da festival bude otkazan zbog kiše, a ne i zbog slabe prodaje karata.

To znači da će novac za kupljene ulaznice za festival "Volim devedesete" biti vraćen samo ako zbog kiše bude otkazan koncert "Legendi". Prodaja karata za taj koncert, s druge strane, teče odlično.

(Izvor: Južne vesti)

Pogledajte još