Kazna: Deset godina zatvora za ubistvo dva psa

Labradora, čije su šape i usta bili vezani lepljivom trakom, izvukao je ribar nedaleko od Džordžtauna. Pas je neverovatnim slučajem uspeo da preživi, ali negova dva srodnika nisu bile te sreće i uskoro su njihova tela isplivala na obalu, vezana na isti način kao i spaseni labrador.

Sva tri psa su pripadala Mekonelijevoj svekrvi.

Mekoneli je odmah priznao da je kriv i smešten je u pritvor do izricanja kazne.

Iako je njegov advokat pokušao da dokaže da je Mekoneli dobar čovek koji je pod uticajem alkohola i droge počinio ova zlodela, sudija Džejn Hajman je donela maksimalnu kaznu od deset godina zatvora i 10.000 dolara, od čega će pola novca otići centru “Dara” koji se brine o napuštenim životinjama.

“Mogu samo da zamislim te jadne životinje kako pokušavaju da plivaju i da se spasu. Ne znam samo šta su vam ti psi uradili da tako postupite. Šta biste onda tek uradili čoveku koji bi vas uvredio?” zapitala je sudija Džejn i dodala kako je on čovek “zlog srca”.

Izrečenu kaznu su sačekali sa odobravanjem, jer su u njoj prepoznali trud Sjedinjenih Država da se ozbiljno pozabavi problem okrutnosti prema životinjama i da uvede veće kazne.

Izvor:examiner.com

Pogledajte još