Aca Lukas pretvorio Marakanu u najveću kafanu na Balkanu

Aca Lukas je, kako se najavljivalo i očekivalo, okupio na Marakani oko 50.000 obožavalaca i, zajedno sa gostima priredio, kako on voli da kaže, „najveću žurku u Evropi“ koja je potrajala, uključujući i zagrevanje uoči njegovog izlaska na scenu, čak četiri sata, i završena je vatrometom uz ponovljenu „himnu bibliotekara“ – „Lična karta“. Beše to zvučna, ali i vizuelna kruna koncerta koji je, u organizacionom, tehničkom i svakom drugom smislu prošao baš onako kako su očekivali i organizatori i publika. Obratio se Lukas i onima koji nisu bili tu i, kako „nisu želeli da koncert prođe dobro“. „Ostavio sam im ovih nekoliko praznih stolica“, poručio je, u svom stilu, malo pošto je sve počelo velikim hitom „Nešto protiv bolova“ i pesmom sa poslednjeg albuma, „Ako ti još fali krevet moj“. Kasnije je dodao: „Dušmani, jel’ vidite ovo ? Možete da mi... pljunete pod prozor“.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

Znalo se da Ceca i Ana Visi, koje su prvobitno najavljene kao „bombe“, ipak neće zapevati sa Acom na Marakani, međutim, nije se na gostima štedelo. Dok se „kralj splavova“ odmarao, Lexington i Tropico, bendovi koji su takođe na tim mestima dizali godinama popularnost, izveli su svoje najveće hitove. Okupljene je, prethodno, zagrevala Marina Visković, mladi Martin Ajdarević se pridružio na „Belim ružama“, priliku da zapeva pred ogromnim auditorijumom dobio je i, kako Lukas kaže, njegov naslednik Nebojša Vojvodić, a tu je, logično i očekivano, bila i Ivana Selakov za duetsku „Daleko si“.

Svi oni zajedno su, zajedno sa Acom i beskprekorno spremnim Folk House Bendom, uspevali da atmosferu u publici neprestano drže zapaljivom, čak i kad na red dođu balade. Lukas je vešto kombinovao novije hitove i one sa početka karijere, ne ostavivši samo na rečima izjavu da „publika ne traži samo aktuelne stvari nego i one koje su te proslavile pre 15, 20 godina“. Uspeo je da od Marakane napravi najveću „Kafanu na Balkanu“, brzo posle balade koju je pevao ceo stadion usledila je još jedna čuvena, „Lešće“ uz impozantnu sliku. Kao da su aspsolutno svi na Marakani koji su imali bilo šta što svetli, to i upalili, pogledajte ispod na jutjub snimku kako je to izgledalo. „Ne slušaj majko“ posvetio je jedinoj osobi koja se, kako reče, više od njega pribojavala kišne subotnje večeri. Kako se koncert približavao svi su mogli da odahnu, bilo je jasno da će se prongozirano razvedravanje i obistiniti.

Najavio je Lukas da će rođendan 3. novembra, već po tradiciji, proslaviti u Areni, ali i da želi ponovo da osvoji najveći srpski stadion za godinu dana. Krupne reči, međutim – može mu se i ima opravdanje za njih. Marakana je 8. juna to dokazala.

Pogledajte još