Kako ćemo izgledati za 100.000 godina

Naš mozak je tri puta veći od mozga naših predaka. Kako je mozak rastao, rasla je i glave. Da li se taj proces nastavlja? Kako će naše glave i lica izgledati za 100.000 godina uz sve prednosti koje nam nudi savremena tehnologija?

Dr Kvan sa Univerziteta Vašington smatra da je ključ daljeg razvoja čoveka u tome da se ljudska biologija prilagodi našim potrebama, piše "Dejli mejl".

"Sudbina ljudskog lica biće u velikoj meri određena novim načinom života na, ali i van ove planete, kao i ljudskim ukusom", kaže Dr Kvan, koji predviđa da će roditelji moći da izaberu kako će izgledati njihova deca.

Pomoću "genetske šminke" biraće se boja očiju, kose... budućih naraštaja. Čelo će nastaviti da raste u skladu sa veličinom mozga, a lice će u budućnosti imati crte koje se sada uglavnom smatraju dopadljivim: oštre, takozvane "kraljevske crte": prav nos i krupne oči.

Koža će u budućnosti imati nešto tamniji pigment jer će morati da se prilagodi sve većem UV zračenju.

Dr Kvan takođe predviđa da ćemo imati tanje kapke i da će kost iznad obrve, takozvana "arkada", biti više izražena. Kosa će nam biti gušća.

Pošto ovaj naučnik smatra da se ljudska vrsta u budućnosti neće zadržati samo na ovoj planeti, tvrdi i da ćemo imati veće nozdrve kako bismo mogli da dišemo i van Zemlje.

Izvor: mondo

Pogledajte još