Čović: Očekujem da će nas sudije pokrasti!

"Ako se ostvari ono što čujemo - a to je hronika krađa, Partizan će dobiti. (Sudija Marko) Juras ima razloga da krade. Neko priča o napretku (sudije Uroša) Obrkneževića, pa pogledajte napredak Jurasa. Ja očekujem da ćemo mi biti pokradeni. Sudije ne kontrolišu igru, ne kontrolišu kontakt", rekao je Čović na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Vujošević je posle druge utakmice finala plej-ofa rekao da je sudija Obrknežević sudio u korist Zvezde zarad obećanja napretka u karijeri.

Čović je govorio oko 40 minuta, a kazao je, između ostalog, da nije siguran da ni ostale sudije koje treba da sude sutrašnji meč neće suditi na štetu Zvezde.

"Za (Miliju) Vojnovića nisam siguran, ali nisam ni daleko. (Vladimir)Jevtović će da se izgubi u svemu tome. Očekujem da i sutra Zvezda bude pokradena, kao što je to bilo u drugoj utakmici. I prva utakmica je vrlo sumnjiva...", rekao je Čović.

Košarkaši Partizana vode 2:0 u pobedama protiv Crvene zvezde, u finalu plej-ofa Superlige Srbije i potrebna im je još jedna pobeda kako bi odbranili titulu šampiona Srbije. Treća utakmica, u kojoj će Partizan biti domaćin, igra se sutra od 19.00 u hali Pionir.

Čović je potvrdio da je Crvena zvezda podnela krivičnu prijavu protiv trenera Partizana Duška Vujoševića zbog njegovih izjava, ali nije precizirao na koje izjave misli.

"Što se tiče krivične prijave: Da, ona je podneta. Ona nije moja lična prijava, već prijava Crvene zvezde. Pokušaćemo da objasnimo kakve su to mahinacije. Ja nisam rekao da je Vujošević krao slike, niti da jeste. Nisam rekao ni da je bolestan, niti da nije. Nema to nikakve veze sa naslovima, ja razumem medije: naslov je tiraž", rekao je on.

Prvi čovek Zvezde kazao je da će istrajati, a o sebi je govorio u trećem licu jednine: "Čović se ne plaši nikoga, istrajaću i neću dozvoliti da se Zvezdi događa ono što se već događalo. Očekujem da država počne da radi svoj posao, iako su većina u toj vladi partizanovci", dodao je on.

Čović je rekao da se stvara psihološki pritisak na Crvenu zvezdu i da se "preslikava priča iz fudbala" pred odlučujući meč za titulu.

Govoreći opširno o pritisku na njegov klub, on je objasnio da je finalna serija počela saopštenjem sportskog direktora Dragana Todorića, na šta su se, po njegovim ocenama, nadovezali SOS kanal i Vujošević.

On je naveo da su pred drugu utakmicu počeli napadi na arbitra Obrkneževića, dok je suđenje Jovčića nazvao "strahom od 'gepekovanja' ".

"Suđenje Jovčića bih nazvao hronologijom 'gepekovanja', zapravo strahom od 'gepekovanja'. Jovčić je poznat kao sudija koji beži od suđenja. On je čak pobegao iz Beograda zbog svih neprijatnosti", rekao je Čović.

Izraz "gepekovanje" potekao je od bivšeg trenera Zvezde Stevana Karadžića koji je kazao da su Jovčića vozili u prtljažniku - "gepeku" automobila i tako zastrašivali. Karadžić se kasnije izvinio zbog te izjave, ali je izraz ostao.

Na konferenciji za novinare prikazani su detalji sa drugog meča u finalnoj seriji plej-ofa, i iz finala Jadranske lige u Laktašima. Novinarima je ukazano na nekoliko situacija u kojima su sudije, kako je rekao Čović, pokrale Crvenu zvezdu.

On je upitao i koliko je Partizan dobio novca od države i ko je u stvari "državni projekat".

Prvi čovek crveno-belih kazao je i da na utakmicama ima "permanentnog vređanja njegove supruge".

"Nešto nismo videli da postoji kritika, da neko eksplicitno i jasno to kaže i osudi to. Direktni krivci za to su Vujošević, a potom i (novinar SOS kanala) Vladan Tegeltija. Verujem da neki to smatraju 'tradicionalnim srpskim prijateljstvom'. Mi se tako ne ponašamo",
rekao je Čović.

Beta

Pogledajte još