Dani paradajza zakazani za 18. i 19. jul

Peta povrtarska manifestacija Dani paradajza u Lukinom Selu, kod Zrenjanina, biće održano 18. i 19. jula, najavili su organizatori ove manifestacije. 

Očekuje se da svoje proizvode, pored brojnih povrtara iz matičnog sela, prikažu i gosti iz cele Vojvodine, a najavljeno je i učešće povrtara iz Mađarske i Rumunije. 

Prema rečima Balanji Šandora, predsednika Društva za negu tradicije i ekologiju, posebna atrakcija na ovoj manifestaciji biće berba paradajza bičevima, za šta će biti zaduženi gosti iz Mađarske.

Kako se moglo čuti na koferenciji za novinare, komisija će ocenjivati najlepši i najukusniji paradajz, a u selekciji su i kuvani paradajz i najveći paradajz. 

Svim učesnicima namenjene su nagrade, a očekuje se da ove godine proizvođači poljoprivredne mehanizacije učestvuju u većem broju. 

Savet mesne zajednice Lukino Selo nosilac je svih aktivnosti oko organizovanja ovog skupa, za koji organizatori sa ponosom ističu da se našao na mapi turističke ponude Euro - Banat 22. 

Reč je o turističkom projektu rumunskog i srpskog Banata, na čijoj trasi se nalaze mesta, lokaliteti i manifestacije koje na najbolji način promovišu kulturu i život jednog kraja. 

Izvor: Danas

Pogledajte još