NADAL PRETI ĐOKOVIĆU: Mogu da se vratim na prvo mesto!

Rafael Nadal je pobedom protiv Davida Ferera u finalu (6:3, 6:2, 6:3) postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio jedan Grend slem turnir osam puta. Španac sada ima 12 titula s najjačih turnira, kao i Australijanac Roj Emerson i nedostaju mu dve da stigne Pita Samprasa, odnosno pet da se izjednači sa Rodžerom Federerom.

"Svi žele da budu prvi, nego treći ili četvrti igrač na svetu. Mogu da se vratim na vrh ako nastavim da igram na ovom nivou. To, međutim, nije moj trenutni cilj. Istina je da sam u dobroj poziciji, osvojio sam mnogo bodova igrajući samo devet turnira, ali da bi ste bili prvi morate da igrate dobro cele sezone", rekao je Nadal.

Nekadašnji broj jedan od jula ne brani nijedan poen i u drugi deo sezone ulazi sa 4.935 poena zaostatka u odnosu na vodećeg Novaka Đokovića kome možda može i da uzdrma tron.

"Ovo je bila veoma važna pobeda za mene posle povratka na terena. Nisam mogao da zamislim da mogu da ostvarim ovako nešto. Prvo sam osvojio turnir iz kategorije 250, 500, Masters i na red je došao Gren slem. Hvala svim članovima moje porodice i tima, jer bez njihove podrške, posebno u trenucima kad sam bio van terena, ovaj trijumf nije bilo moguće ostvariti", poručio je Nadal.

Izvor: Blic

Pogledajte još