Uhapšena Erin Brokovič, heroina prema čijem životu je snimljen film

0

Erin Brokovič-Elis, borac za zaštitu životne sredine čija je životna priča inspirisala film u kojem ju je glumila čuvena Džulija Roberts, uhapšena je pod sumnjom da je pijana upravljala čamcem na Lejk Medu, u okolini Bolder Sitija, u američkoj saveznoj državi Nevada.

Lovočuvar iz Službe za zaštitu divljih životinja u Nevadi uhapsio je 52-godišnju aktivistkinju iz Agora Hilsa (Kalifornija), pošto je navodno primetio kako bezuspešno pokušava da pristane u marini u Las Vegasu. Kako je saopšteno iz Službe za zaštitu divljih životinja, Erin Brokovič-Elis je “ispoljila više znakova koji navode na zaključak da je bila pod dejstvom alkohola”.

„Nije znala kako da pristane čamcem uz dok. To je prosta stvar, ako su vam misli bistre. Ali ako pridodate faktore kao što su uticaj alkohola i nepoznat teren, to može da izazove ozbiljne probleme „, izjavio je portparol službe Edvin Lingar.

Kako je Lingar izjavio za Asošijeted pres, Brokovič-Elis je imala dvostruko više alkohola u krvi nego što je dozvoljeno. Ona je izdala saopštenje u kome se izvinila, ali i objasnila da nije upravljala čamcem daleko od obale.

O sudskom sporu Erin Brokovič sa kompanijom “Pacifik gas & elektrik” zbog zagađenja sistema vodosnabdevanja u jednom kalifornijskom gradu, 2000. godine je snimljen film sa Džulijom Roberts u glavnoj ulozi, za koju je glumica dobila “Oskara”.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.