Smenjeni ambasador dobija funkciju Jelene Trivan

Već duže vreme rukovodstvo stranke nije zadovoljno radom Trivanove. S druge strane, u Spasojeviću vide budućnost DS i traže mu odgovarajuću poziciju - navodi sagovornik “Blica”.

Vrh demokrata Spasojeviću je namenio još jednu stranačku funkciju. Po odlasku Delevićeve u London na mesto generalnog sekretara Evropske banke za obnovu i razvoj, on će preuzeti odbor DS za spoljne poslove, dok će bivši politički analitičar Vladimir Todorić, koji se nedavno učlanio u DS, voditi resor za evropske integracije.

Kako saznaje “Blic”, osim nje, bez funkcije u DS ostaće i Marko Đurišić, sekretar Predsedništva stranke.

Na sednici Glavnog odbora DS, koja će najverovatnije biti održana 14. juna, moglo bi da dođe do novih kadrovskih promena u DS.

Još se ne zna ko će obavljati posao Tamare Tripić, sekretarke partije, koja je nedavno nezadovoljna stanjem u DS podnela ostavku na tu funkciju i napustila stranku. Dok se ne nađe trajno rešenje, tu funkciju će obavljati Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora DS.

Rukovodstvo demokrata razmišlja i da Dragana Šutanovca, koji je izgubio na izborima za predsednika Gradskog odbora DS u Beogradu, kooptira u Predsedništvo stranke. Ta opcija bila je aktuelna još od izbora novog predsednika demokrata Dragana Đilasa, ali se po tom pitanju do danas ništa nije uradilo.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još