Premijer liga: Vidić najbolji igrač sezone

BEOGRAD, 27. maja 2009. (Beta) - Odbrambeni fudbaler srpske reprezentacije i Mančester junajteda Nemanja Vidić proglašen je za najboljeg igrača engleske Premijer lige u izboru specijalne komisije takmičenja.

"Vidić je tokom cele sezone bio ključni igrač u srcu Mančesterove odbrane, a takođe je stekao i reputaciju ozbiljne pretnje posle prekida", navodi se u obrazloženju odluke specijalne komisije takmičenja, na sajtu Premijer lige (www.premierleague.com).

Uprava lige je podsetila da je Vidić postigao pobednički gol u poslednjem minutu utakmice sa Sanderlendom (1:0), i uvodni u meču sa Čelsijem (3:0). Ukupno je na 34 prvenstvene utakmice postigao četiri gola.

Navodi se i da Mančester posle novembarskog poraza na stadionu Arsenala nije izgubio na 14 uzastopnih utakmica. Na 14 nije primio gol čime je postavio rekord Premijer lige.

Mančester je tako osvojio 11. titulu šampiona Engleske od 1993. godine, treću uzastopnu.

Vidić je u prethodne dve sezone uvrštavan u najbolji tim Premijer lige, a pored tri titule sa Mančesterom je osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, FA i Karling kup.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson deveti put u karijeri proglašen je za najboljeg u ligi.

Pogledajte još