Gledanje u šolju

Devojke su gledale u šolju i diskutovale o ljubavnim problemima i ocenama u narednom ispitnom roku.

"Videli smo se juče. Sedeli smo i pričali dva sata na klupicama ispred Studenjaka. On bukvalno nije ništa ni pokušao. Ne znam da li želi da budemo samo drugari ili bi želeo još nešto sa mnom?"

Kako se gleda u šolju?
1. Šolju treba držati u desnoj ruci dok pijete kafu.
2. Po nekim metodama „pripreme za čitanje iz šolje“, kafa se mora popiti iz tri ili sedam gutljaja, a kada okrećete samo treba da napravite kružni potez sa desna na levo i da šolju prevrnete.
3. Ne pomerajte šoljicu na neko drugo mesto. Gde ste je spustili, neka tu i stoji.
4. Čitač šolju drži tako da drška bude sa desne strane.

Njena drugarica je rekla da u šolji vidi polu mesec i da to znači da će se nešto važno desiti večeras ili za petnaest dana.

"Daj da ubodem želju? Hm... Šta kaže šolja?"

Razgovor se nastavljao, a u međuvremenu je i moje društvo stiglo. Moja drugarica koju znam još iz perioda srednje škole i sa kojom sam i ja svojevremeno gledala u šolju.

"A kada smo mi prestale da gledamo u šolju?", pitala me je. Nisam znala šta da joj odgovorim. Samo sam je pogledala i obe smo se nasmejale. Znam da mnogi i danas gledaju u šolju, nemam ništa protiv, naravno, ali ne znam ni zašto sam ja to prestala da radim.

Ne znam zašto, ali za mene i moje prijatelje je gledanje u šolju je jednostavno ostalo u nekim prošlim vremenima. Klinci gledaju i danas, ali kao da postoje periodi u životu kada prestanemo da tražimo odgovore u kafi. Ili se meni čini?

Pogledajte još