Pripreme za Univerzijadu teku po planu

BEOGRAD, 27. maja 2009. (Beta) - Odbor za omladinu i sport konstatovao je da pripreme za Univerzijadu u Beogradu teku po planu, ali da nedostaje određeni broj sanitetskih vozila kako bi zdravstvena zaštita učesnika bila potpuna.

Generalni direktor Univerzijade Zoran Jovanović rekao je da je univerzitetsko selo potpuno opremljeno i spremno za boravak sportista, kao i da adaptacija objekata ide po planu.

"U toku je adaptacija bazena na Košutnjaku, postavlja se atletska staza na Vojnoj akademiji i stadionu Crvene zvezde. Univerzitetsko selo je kompletno opremljeno, obezbedili smo zdravstvenu zaštitu u dogovoru sa Vojno-medicinskom akademijom, jedino što nam nedostaje oko trideseak sanitetskih vozila", rekao je Jovanović.

Takođe, saopšteno je da se poslovi u organizaciji Univerzijade kreću u okviru budžeta i da volonteri i vojnici na civilnom služenju vojnog roka doprinose uspešnoj organizaciji.

Državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović rekao je da je nacrt zakona o sportu poslat ministarstvima i da očekuje da će se za mesec i po dana naći u skupštinskoj proceduri.

Univerzijada u Beogradu od 1. do 12. jula okupiće više od 10.000 sportista koji će se takmičiti u 15 sportova.

Pogledajte još