Dušan Petrović: Ne zovu me u Vladu

Petrović je demantovao i da je bilo reči o njegovom angažmanu u Vladi ukoliko bi URS izgubio mesto u sadašnjoj koaliciji sa SNS-om i SPS-om.

"O tome nije bilo reči, Vlada opstaje dok u parlamentu ima većinu od 126 poslanika. Važnije od priče o rekonstrukciji Vlade ili vanrednim izborima je dogovor o načinu prevazilaženja ekonomskih problema u kojima se zemlja nalazi", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Valjevu.

Petrović je ocenio da bi trebalo iskoristiti konsenzus postignut o evropskom putu Srbije, protiv čega su samo DSS i pojedine vanparlamentarne grupe, i pripremiti strategiju za izlazak zemlje iz krize, bez obzira na to da li će Srbija sada dobiti ili neće datum za početak pregovora sa EU.

Inicijativni odbor "Zajedno za Srbiju" u Valjevu vodi bivši državni sekretar u Ministarstvu za finansije Slobodan Ilić, koga je tadašnji premijer Mirko Cvetković (DS) smenio sa tog mesta zajedno sa ministrom Mlađanom Dinkićem (URS) zbog spora o izgradnji fabrike Gorenja u Zaječaru, a ne u Valjevu.

Ilić je nedavno napustio DS, čiji je funkcioner bio i Petrović.

Ilić je kazao da je situacija u Valjevu alarmantna i poručio da se čelnici budućeg Gradskog odbora "Zajedno za Srbiju" neće ponašati po modelu prethodnika iz drugih stranaka.

"Nama glava neće biti u Beogradu, zadnjica u fotelji u Valjevu, a noge i srce negde u tranziciji", naveo je on.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još