Italijani sa Đorđevićem kod Palme: Evropa želi Jagodinsko pivo

0

Vlasnik italijanske kompanije "Kostelo" Điantonio Tramet, i legendarni srpski košarakaš Aleksandar Đorđević posetili su danas Jagodinsku pivaru sa namerom da se intezivira izvoz Jagodinskog piva na tržište EU, a Kostelo bi svoje brendove piva proizvodio u Jagodini i izvozio ih u Tursku i Rusiju.

Italijani su zainteresovani za ulaganje u Jagodinsku pivaru i kupovinu 15 miliona boca Jagodinskog piva u PET ambalaži od 0,6 litara.

Predsednik gradske Skupštine Jagodine Dragan Marković rekao je da su razgovori o izvozu piva i poljoprivrednih proizvoda u države EU počeli prilikom posete Veroni, a sada se oni konkretizuju.

Prema njegovim rečima, Tramet je procenio da je Jagodinsko pivo veoma kvalitetno i da, na osnovu kvaliteta i kapaciteta pivare, ima prostora za izvoz.

Vodićemo računa da veći deo radnika ostane u pivari, osim onih koji će se penzionisati, jer je to interes grada i države – rekao je Marković i dodao da je Tramet predložio promenu etikete, ali bi bio zadržan „Čiča“, kao vekovni simbol.

Tramet je najavio da će za desetak dana ponovo posetiti Jagodinu sa konkretnim predlozima oko početka saradnje sa Jagodinskom pivarom.

Ovde smo zbog piva i zahvaljujući Đorđeviću došao sam u Jagodinu i Srbiju i uverio se u dobar kvalitet piva. Analiziraćemo koje bi poslovne poduhvate odmah mogli da počnemo – rekao je Tramert.

On je dodao da će se pored piva, razmotriti i mogućnost izvoza drugih proizvoda iz Srbije.

Legendarni košarkaš Đorđević, sada u ulozi promotera srpske privrede, rekao je da je zadovoljan prvim rezultatima i obećao da će se više truditi što izazovi budu veći.

Izvor: Fonet, Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.