Tipsarević: Imam šanse za pobedu protiv Mareja

BEOGRAD, 27. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da uprkos pobedi protiv Felisijana Lopesa nije imao sreće na tom meču i dodao da ima šanse za trijumf protiv trećeg tenisera sveta Endija Mareja u trećem kolu.

Tipsarević je danas posle tri sata i 55 minuta igre u drugom kolu Rolan Garosa pobedio Felisijana Lopesa sa 3:1 u setovima (6:7, 6:4, 7:6, 6:3).

"Mnogo sam trenirao da bih ovaj meč izgubio... Nikada se nisam susreo sa ovoliko nesreće na terenu. Protivnik je pogađao linije, neceve. Međutim, pomislio sam da ne mogu da izgubim u pet setova samo ako njega prati sreća, da mora još nešto da se dogodi da bi me pobedio", rekao je Tipsarević agenciji Beta i radiju Beta RFI u Parizu.

Srpski teniser smatra da je meč bio mnogo bolji kako se približavao kraju.

"Kada se on umorio počeo je mnogo bolje da igra, iz forhenda je pogađao linije i morao sam mnogo da trčim. Kako se meč približavao kraju igra je bila bolja jer nismo imali više snage da trčimo. Rizikovali smo, što je doprinelo boljem tenisu", rekao je Tipsarević.

On će u trećem kolu igrati protiv trećeg tenisera sveta Endija Mareja. Srpski teniser rekao je da ne razmišlja o iznenađenju, ali da veruje da ima šanse za pobedu.

"Ne razmišljam o iznenađenju. Lakše je da svog protivnika proglasite za favorita ali to je neka vrsta alibija za poraz. Ne želim da kažem da sam favorit protiv igrača koji u poslednjih godinu dana igra fenomenalno, ali mislim da imam šansu za pobedu", rekao je Tipsarević.

"Šljaka nije njegova omiljena podloga. Udarci su mu 'čisti', ali i dalje mu kretanje nije najbolje. Tehnika mu je takva da se malo troši prilikom svakog udarca. Neće biti lako posle najverovatnije pet setova pobediti trećeg tenisera sveta, koji ne pravi neiznuđene greške", dodao je Tipsarević.

Pogledajte još