Željko Mitrović Đilasu: Pinkom upravljam ja, ne možete me zastrašiti

„Ja vam nisam ni Boris Tadić, ni Šutanovac iako prema njima imam više poštovanja i ne mogu me zaplašiti pretnje, a ne znam ni zbog čega bi kada se ovako reaguje na ispravljanje dugogodišnje nepravde, gde su svi mediji u Srbiji krvarili zarad povećanja vašeg profita“, rekao je u saopštenju Mitrović.

Mitrović je u jučerašnjoj emisiji „Nacionalnog dnevnika“ rekao da postoje velike prevare u odnosima prema klijentima, a koje se sprovode od strane firme „Direct media“ čiji je vlasnik gradonačelnik Dragan Đilas.

Predsednik „Pink“-a je u današnjem saopštenju naveo kako i pored uspešnih, „Direct media“ imala i one „gubitaške“ projekte, zbog kojih je kako tvrdi Mitrović, država pod pritiskom gradonačelnika morala da krši zakone i na razne načine nadoknađuje gubitke.

„Nisam pominjao kanal „Arena sport“ koju je Telekom pod vašim pritiskom morao da kupi, kršeći bar nekoliko zakona, jer kao što znate država ne može biti vlasnik medija, a višemilionski gubici su bili preneti na Telekom Srbiju, kako bi ponovo, po ko zna koji put, direktno, budžetski novac bio isplaćen privatnim licima. Ja nisam pominjao ni preko dvadeset miliona evra koje ste naterali Telekom da subvencira Bus plus i da takav odliv budžetskih srdstava knjiži kao potrošnju u oblasti marketinga“, dodao je Mitrović

Mitrović je napomenuo i kako zna za razna potplaćivanja ljudi u najvećim srpskim medijima.

„Iako mnoge stvari nisam pominjao mislim da je vreme da vam kažem da je dosta. Niste pokazali poštovanje prema ljudima zaposlenim u srpskim medijima i stavljali ste ih u ponižavajuć položaj zarad vašeg profita i ogromnih plata. Neću više biti u prilici da vas upozoravama na ovako blag način, tako da će se sledeće moje saopštenje baviti vrlo konkretnim dokazima i analizama“, rekao je Mitrović

On je za kraj ponudio zajednički medijski nastup, sa detektorima laži u emisiji „Trenutak istine“ i pozvao ih da se u svako doba ili noći jave njegovoj sekretarici oko zakazivanja termina.

Pogledajte još