Čović: Treba da budemo bolji za 15 razlike pa da pobedimo Partizan!

"Ušli smo u finale i trebalo nam je dve utakmice da shvatimo, i pored svega što znamo šta se događa u srpskoj košarci, da treba da budemo bolji 15 do 20 razlike da bismo pobedili sa sedam, ako imamo sreće", rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Čović je došao na konferenciju za novinare pred sutrašnji četvrti meč finala plej-ofa Superlige Srbije i više od pola sata pričao novinarima, najviše odgovarajući na konferenciju trenera Partizana Duška Vujoševića od ranije danas.

Zvezda je juče pobedila Partizan sa 81:74 u trećem meču finalne serije plej-ofa i tako smanjila prednost rivala na 2:1 u seriji.

"Ono što smo juče gledali je jako ružan pristup suđenju i neobjektivan pristup na štetu Crvene zvezde. Ja sam rekao da će se to događati i to se događalo. Juče smo imali pokušaj primene ekstremno represivnog sistema na račun zvezde. Potpuno je bio izgubljen kriterijum na našu štetu", rekao je Čović.

Prvi čovek Zvezde čestitao je igračima na nastupu u utakmici sinoć.

"Bili smo na ivici da izađemo i da idemo kući. Da pustimo Partizan i sudije da slave zajedno. Čestitam im šta su prošli i priželjkujem petu utakmicu", rekao je Čović.

On je ocenio da sudije "nemaju rešenje" za, kako je rekao, "arsenal psovki i uvreda Vujoševića".

"Kada vi nekom pretite da neće živ izaći iz hale. Valjda postoji zakon u ovoj zemlji. Sve je urađeno na pritiscima, prebijanju, 'gepekovanju'. Gde je država? Gde je predsednik vlade da se objavi o ovome? (Milivoje) Jovčić, kao da je sudija iz gepeka. To su istine", rekao je Čović.

On je kazao da nema ništa protiv da se "uradi revizija suđenja" i da se dovedu sudije iz inostranstva za buduće mečeve.

Vujošević je ranije danas rekao da Zvezda ima "mrežu novinara" koji rade za nju, pomenuvši u tom kontekstu i sajt Telegraf.

"Nedužne ljude napada čovek, ali dobro to je genetska varijanta sve, odatle su ti koreni", rekao je Čović.

Novinarima su na kraju konferencije puštani snimci Vujoševića i sudijskih odluka sa jučerašnjeg meča.

Beta

Pogledajte još