Đurić: Obaveza je da više razmišljamo o Evropi!

"Imamo obavezu koja postaje navika za naš klub. Znamo šta smo uradili u prethodnih pet, šest godina i to nas sad isto čeka. Uradili smo nešto što su mnogi u drugim klubovima sanjali i maštali. Obaveza je da više razmišljamo o Evropi", rekao je Đurić igračima na okupljanju povodom početka priprema za narednu sezonu.

Fudbaleri Partizana okupili su se danas u sportskom centru Teleoptik u Zemunu, povodom početka priprema za predstojeću sezonu. Partizan je prošle sezone osvojio šestu uzastopnu titulu, što je rekord u srpskom fudbalu.

Na prozivci se pojavilo 18 fudbalera, dok će se reprezentativci timu priključti 17. juna, a dan kasnije počinju pripreme na Zlatiboru.

"Iskustvom koje imamo treba da napravimo korak više, imamo snage, nećemo ostati bez mnogo igrača. Otići će jedan, dva ili tri, ali ćemo imati korektan i mlad tim", rekao je Đurić.

Partizan su na kraju sezone napustitli Lazar Marković, koji je prešao u portugalsku Benfiku, i Milan Smiljanić, koji je potpisao za turski Genčlerbirligi.

Pored prisutnih fudbalera, na prozivci je bio i Marko Šćepović, ali on nije obavio prvi trening sa ekipom.

Đurić je rekao da je uprava kluba uradila "pravu stvar" kada je dovela trenera Vuka Rašovića, koji je zamenio Vladimira Vermezovića.

"Došao je ozbiljan trener, koji traži disciplinu. Dosta vas je radilo s njim i pokazali smo da je dolazak Rašovića bio prava stvar. Imali smo tešku godinu, ova će biti još teža", rekao je Đurić.

On je istakao da će sve novčane obaveze biti izmirene.

"Vi razmišljajte samo o radu, ostalo je stvar kluba i nadam se da ćemo opet na kraju sezone pričati o lepim stvarima", dodao je Đurić.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da se zna šta su ciljevi kluba i da ne želi da se ponavlja.

"Spremite se dobro i pred nama su pobede", kratko je rekao Nađ.

Beta

Pogledajte još