Organizatori Exita tvrde: Festival nije ugrožen

- Imamo sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je Exita projekat od opšteg nacionalnog značaja. Podsećamo javnost da posetioci Exita svake godine doprinose lokalnoj ekonomiji Novog Sada i Srbije sa oko 15 miliona eura. Na ovaj način, u poslednjih 10 godina posetioci festivala investirali su u Srbiju preko 100 miliona eura, a u narednih 10 godina investiraće još najmanje toliko - pišu u svom saopštenju za javnosti organizatori Exita odgovarajući na sumnje mnogih da festivala ovog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi neće biti.

Ističući da je "interesovanje za ovogodišnji Exit najveće u poslednjih nekoliko godina", kao i da "očekuju punu tvrđavu i goste iz preko 60 zemalja", organizatori kažu i:

- Pored direktne ekonomske koristi, kao jedan od najpozitivnijih domaćih brendova, EXIT u još većoj meri doprinosi poboljšanju imidža zemlje.

Kako je najavljeno, od 10. do 14. jula na Exitu će nastupiti Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Nick Cave and The Bad Seeds, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popović, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong i drugi.

Pogledajte još