Filaret: Mrkonjiću, ko će da plati odštetu zbog "Bekutinog druma"

Kako saznaje „Blic“, vladika je u kabinet u Ministarstvu saobraćaja ušao na unapred dogovoreni sastanak, a ministar Milutin Mrkonjić sa njim nije želeo da razgovara ozbiljno, već ga je sa vrata upitao kroz smeh.

"Vladika, ima li šta žensko kod tebe", rekao je Mrkonjić, aludirajući na ljubavni život vladike.

Prema saznanjima „Blica“, vladika Filaret je nakon ove “doskočice” izneo svoje primedbe ministru saobraćaja.

"Molim vas da prestanete sa uništavanjem vodovoda koji snabdeva manastirsku vodenicu. Ko će da plati i kako ćemo da rešimo bespravno oduzimanje zemljišta manastiru Sveti Nikola u Pribojskoj Banji, koje je potpuno uzurpirano kako bi se asfaltirao put do porodične kuće pevačice Ane Bekute, inače vaše dobro poznate prijateljice"
, pitao je Filaret ministra saobraćaja, pričaju izvori „Blica“.

Na to mu je Mrkonjić neozbiljno odgovarao da će “biti rešeno, da se ne sekira i da će sve biti u redu”. Filaret je nezadovoljno odgovorio Mrkonjiću da su „crkve i manastiri stariji i od ministra i od Vlade Srbije“ i da bi svetinje trebalo čuvati.

Inače, vladika mileševski Filaret je pismo o uzurpiranju zemlje zbog asfaltiranja puta do kuće Ane Bekute poslao i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću još 17. septembra 2012.

Iako smo pokušali da dođemo do komentara ministra Mrkonjića na ovu temu, na njegov mobilni telefon javljala se sekretarica i rekla “da je ministar na sastancima i da ne može da priča”.

Izvor: BLIC

Pogledajte još