Užice: Zaposlili lekara od 80 godina

"Bili smo prinuđeni da angažujemo dr Šuljagića, osnivača endokrinološke službe u Užicu. Naš jedini internista premešten je u bolnicu, a na tržištu rada nema doktora koji bi popunili upražnjeno mesto", kaže dr Slavka Mitričević, direktorka Doma zdravlja.

Do januara, objašnjava dr Mitričević, u Domu zdravlja kao jedini lekar internističke prakse radila je kardiolog Marija Marković, koja je po odluci Zdravstvenog centra premeštena u bolnicu. Suočen sa velikim pritiskom pacijenata kojima je bio potreban pregled interniste, objašnjava ona, Dom zdravlja bio je prinuđen da vrati Šuljagića po ugovoru o povremenom vršenju poslova.

Direktorka Doma zdravlja tvrdi da dr Šuljagić može kvalitetno da radi iako je zakoračio u devetu deceniju. Dr Šuljagić je i prethodnih godina menjao svoje kolege, a ordinaciju će dužiti još koji dan jer se svi specijalisti sele u bolnicu.

Strajin Šuljagić nije bio raspoložen za razgovor na temu svog angažmana. Samo je rekao da „neće pogrešiti onaj ko se drži starih prijatelja, novih puteva i iskusnih doktora“.

Izvor: Blic

Pogledajte još