BOLESNO: Davao ćerku rođaku pedofilu za cigare i alkohol

0

Viši sud u Sremskoj Mitrovici osudio je na pet godina zatvora čoveka koji je ćerku predavao rođaku da je seksualno zlostavlja u zamenu za cigarete i alkohol.

On je osuđen i za nasilje u porodici na dve godine, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, promet i nošenje oružja na šest meseci.

Za sva tri krivična dela izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora od šest godina, saopštila je nevladina organizacija Atina.

„Naime, S. P. je svoju maloletnu ćerku, uz malu novčanu nadoknadu, najčešće cigarete ili alkohol, predavao svom starijem rođaku koji se nad njom seksualnog zadovoljavao. To je trajalo više od godinu dana, a započinjalo je tako što bi je rođak odvodio iz porodične kuće na sok ili večeru, kupovao joj patike i mobilni telefon ili davao direktno ocu novac, a za uzvrat devojčica je bila prisiljavana da ima sa njim seksualne odnose. Nije joj dozvoljavao da ide kod rođaka u drugo mesto ili da se viđa i izlazi sa svojim vršnjacima. Često se dešavalo da je probudi u toku noću, izvuče iz kreveta i tera da ide sa njim, kao i da je proverava i zove u toku noći. Devojčica se za to vreme vidno promenila, povukla u sebe i strahovala da se obrati bilo kome ili prizna šta joj stariji rođak radi, a užasno se plašila i od svog oca jer je izuzetno nasilan. On je i ranije osuđivan za nedozvoljeno posedovanje oružja, a dugo godina unazad je bio nasilan prema supruzi i ćerkama“
, nalazi se u saopštenju NVO Atine.

Pored S. P, na četiri godine zatvora osuđen je i njegov stariji rođak M. M. iz Stare Pazove zbog obljube nad detetom i na šest godina za silovanje starije ćerke prvoosuđenog. Izrečena mu je jedinstvena kazna od osam godina zatvora za ova dva krivična dela koja je počinio nad maloletnicama i ćerkama svog rođaka.

Tokom suđenja, starija sestra je priznala da je stric i nju silovao, takođe kao maloletnu, kada je imala nepunih 15 godina.

NVO ATINA je pozvala da se primenjuju sistemske mere zaštite posebno maloletnih žrtava trgovine ljudima jer se poslednjih godina uočava nagli porast u broju identifikovanih maloletnih žrtava brutalnih primera trgovine ljudima, što je za ceo sistem veliki izazov na koji se mora što hitnije i adekvatnije odgovarati.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.