Željko Mitrović: Prekidam saradnju sa Đilasom i Dajrekt medijom

0

BEOGRAD – Predsednik Pink media grupe Željko Mitrović najavio je da će na zajedničkoj sednici svih upravnih odbora Pinkovih televizija iz regiona večeras najverovatnije biti doneta odluka o prekidu saradnje sa Dejrekt medijom.

U saopštenju Mitrović ukazuje da RTV Pink u kratkom roku ne stiže da obradi sve predmete o nepravilnostima, zloupotrebama i opstrukcijama u gotovo svim gradskim institucijama Beograda.

Čvrsto obećavam da nijednu od tema nećemo zanemariti, ali se njima možemo baviti tek kad nam gradonačelnik i njegovi pomoćnici otkriju tajnu zbog kojih, kakvih i kolikih razloga na medijskoj sceni Srbije postoje dvostruki, a ponekad i trostruki aršini u prećutkivanju i zataškavanju velikih zloupotreba, bahatog manipuslisanja i kriminalnog otimanja„, naglasio je Mitrović.

Prema njegovoj oceni, „gospodin Đilas je patentirao recept kojim se mediji u Srbiji drže u dvostrukom mraku„.

Monopolističkom pozicijom u oblasti reklamne industrije mnogi mediji su postali zavisni od njega. Od dobre volje i raspoloženja gospodina Đilasa zavisi da li će neki medij u Srbiji preživeti ili ne„, smatra Mitrović.

On je optužio Đilasa i da „zloupotrebljava novac i sredstva klijenata za tvrdu podelu na podobne i nepodobne medije„.

Prvi put u istoriji imamo dvostruki pritisak koji je i ekonomski i politički, a sporovodi ga jedan centar„, ukazao je Mitrović, ističući da je televizija Pink „podjednako stabilna i sa Đilasom i bez njega„.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.