Pet stvari koje niste znali o celulitu

1. Ne možete se otarasiti celulita trljanjem gelova na problematične zone

Uprkos činjenici da postoji jako puno navodnih krema protiv celulita na tržištu, ne postoji ni najmanja šansa, bez obzira na to koliko su skupe, da vam pomognu oko celulita. Celilit nije kožni problem. To je temeljni strukturni problem koji se jedino može ispraviti ako se promeni ponašanje koje dovodi do atrofiranja mišićnih vlakana ispod celulitnih žarišta. Celulit je površni problem ispod površine, pa je nemoguće da kreme, losioni ili gelovi imaju bilo kakav uticaj na fiziološki uzrok problema.

2. Opasni i skupi medicinski spa tretmani, samo mogu da smanje, ali ne i da reše problem

U Americi postoje izveštaji koji kažu da su žene koje su se podvrgle ovakvim tretmanima bile povređene ili su čak dobile ožiljke. Bolni, opasni i neprijatni postupci pokazali su se kao potpuno neefektivni. U pitanju su na primer masaže mašinom sa dva valjka koji prevrću gornji deo tkiva i preklapaju ga. Ovaj postupak preklapanja rasteže vezivno tkivo koje zadržava celulit ispod kože. Kako se koža rasteže, celulit biva manje vidan.

3. Celulit nije genetski nasleđen

Verovanje da je celulit nasledan sprečiće vas da preduzmete akcije da ga se rešite. U ovaj smešan mit zapravo veruje jako puno žena, posebno ako nisu uspele da pronađu adekvatan način da se oslobode celulita. Takođe jako mnogo lekara veruje u ovaj mit. Ako majka i kćerka obe imaju celulit to nije znak da je on nasledan, već da obe nisu uspele da pronađu način da podignu i učvrste mišiće koje se nalaze ispod celulita.

4. Možete se rešiti celulita kad god ga primetite ili bilo kada u životu, bez obzira na godine

Budući da je celulit strukturni problem koji se tiče opuštenih mišića, situacija se može popraviti jednostavnim i posebnim pokretima tela, koje su usmerene ka područjima tela sa celulitom. Ove vežbe mogu primenjivati svi bez obzira na godine i nivo fizičke kondicije i bez obzira da li se celulit pojavio u tinejdžerskim godinama, posle trudnoće ili nakon menopauze.

5. Jedini provereni način za trajno odstranjivanje celulita je kroz seriju jednostavnih, ali posebno usmerenih vežbi za donji deo tela

Ove vežbe su fokusirane na podizanje i oblikovanje sloja mišića koji se nežno guraju spolja ka kožii i na taj način će vam se povratiti glatki, čvrst i seksi izgled, a bonus je da se može sagoreti i masno tkivo, ako postoji.

(Izvor: 021.rs)

Pogledajte još