Jelena Janković lako do 3. kola

BEOGRAD, 28. maja 2009. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske.

Jankovićeva, peta igračica sveta i peti nosilac na Rolan Garosu, pobedila je 53. na WTA listi Magdalenu Ribarikovu iz Slovačke sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Srpska teniserka rekla je da poboljšava igru i kazala je da će osim pobeđivanja na Rolan Garosu pokušavati u svakom meču da igra agresivnije.

"Mislim da se igra poboljšava u svakom meču. Hoću, međutim, da igram agresivnije i više izlazim na mrežu i to pokušavam da radim više u svakom meču i podignem samopouzdanje i sigurnost u igri", rekla je novinarima Jankovićeva posle današnje pobede nad Slovakinjom Magdalenom Ribarikovom od 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Najbolje plasirana igračica Srbije igra u sledećem kolu protiv Australijanke slovačkog porekla Jarmile Grot, koja je pobedila Kolumbijku Marijanu Duke Marino sa 2:0 (6:2, 7:6).

Jankovićeva je drugi set dobila sa 6:2, ali je taj set trajao skoro sat vremena.

"Bilo je nekoliko gemova koji su bili malo duži, a izgubila sam i onaj gem kad sam imala 40:0, koji bi mi doneo 5:1. Napravila sam i nekoliko grešaka koje je protivnica dobro iskoristila. Ali, šta je tu je. Dok god pobeđujem sa 6:2 ili 6:3, ne mogu da se bunim i da budem ljuta na sebe što nije 6:0 i što dajem gem ili dva", rekla je Jankovićeva.

Srpska teniserka igrala je do sada tri puta protiv Grotove i sva tri puta je pobedila.

Ukupan nagradni fond turnira na Rolan Garosu je 16.150.460 evra.

Pogledajte još