Milijaš i Moreira igrači sezone u srpskom prvenstvu

BEOGRAD, 28. maja 2009. (Beta) - Fudbaler Partizana Almami Moreira i njegov kolega iz redova "večitog rivala" Crvene zvezde Nenad Milijaš proglašeni su  za najbolje igrače Jelen Superlige Srbije u sezoni 2008/09.

Moreira i Milijaš su dobili po četiri glasa ukupno 12 trenera timova učesnika Superlige.

"Veliki je ovo uspeh za mene, ali mi nije drago što Zvezda nije ostvarila bolje rezultate. Trudiću se da opravdam ovu nagradu, a videćemo da li ovde ili u inostranstvu i reprezentaciji", rekao je novinarima Milijaš, koji će u letnjem prelaznom roku verovatno napustiti Zvezdu.

"Tek treba da o odlasku pričam sa predsednikom Vladanom Lukićem, ali je očigledno da Zvezda ima problema i da joj treba novac, a zbog velike potražnje najlakše je mene prodati. Još ne znam gde ću, trenutno sam najbliži Engleskoj ili Nemačkoj, mada imam ponuda i iz Španije", rekao je Milijaš.

Moreira nije prisustvovao svečanosti u hotelu "Hajat", pa je nagradu umesto njega primio napadač Partizana Lamin Dijara, koji je uvršten u najbolji tim sezone.

Najbolji tim i jeste većinom sastavljen od fudbalera Partizana, pošto su pored Moreire i Dijare, u njemu i golman Mladen Božović, bekovi Ivan Obradović i Ivan Stevanović, štoper Nenad Đorđević i veziste Ljubomir Fejsa i Nemanja Tomić.

Zvezdu u najboljih 11 igrača Jelen Superlige predstavljaju Milijaš i Ognjen Koroman, dok je jedini predstavnik preostalih klubova štoper Boban Dmitrović iz čačanskog Borca.

Igoru Pavloviću iz Jagodine uručena je nagrada za najjači šut, pošto je brzina lopte posle njegovog udarca izmerena na 136 kilometara na sat.

Pogledajte još