Veljović: Policija će danonoćno da čuva Sigurne kuće

0

Policija će preduzeti sve mere uključujući i danonoćno obezbeđenje Sigurnih kuća, kako se ne bi događali napadi na njihove štićenice, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

On je rekao da jučerašnji napad na majku i dete iz Sigurne kuće predstavlja opomenu kako treba da radimo dalje.

„Suština je da kuće za zaštitu moraju imati neku tajnost, a policija će preduzeti mere da do ovakvih slučajeva ne dolazi, a ako bude potrebe obezbeđivaćemo ih 24 sata“, rekao je on.

Veljović je rekao i da bezbednost Sigurnih kuća uz policiju mora biti rešavana na sistemski način i da se u rešavanje tog problema mora uključiti čitavo društvo.

„Sešćemo sa tim ljudima i dogovorićemo se kako policija najbolje može da da svoj doprinos u smislu bezbednosti“, rekao je Veljović.

On je dodao i da od porodice koja je napadnuta policija nije dobila informacije da im je bezbednost ugrožena.

Upitan da li je bilo propusta policije u napadu na tu porodicu Veljović je odgovorio da se bilo kome može naći propust, ali da je to što se desilo sistemsko pitanje i da se kao takvo mora rešavati.

Nekoliko žena i jedno dete juče su povređeni, kada je muž jedne od štićenica ušao u Sigurnu kuću i napao ih nožem.

On je preskočio ogradu i ušao u Sigurnu kuću, gde je napao suprugu koja se dva i po meseca nalazi u toj ustanovi sa detetom.

Dete i ostale štićenice pokušale su da ga spreče u napadu, ali je on i njih povredio.

Žena je sa povredama na licu, i ubodnom ranom u predelu grudi, prevežena u Urgentni centar, njeno stanje je stabilno i van životne je oasnosti.

Policija je napadača ubrzo uhapsila.

Izvor: KURIR

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.