Pozitivne vibracije sa EXIT rege bine

0

Positive Vibration Stage, jedan od omiljenih mesta gde je uvek zagarantovana sjajna i opuštena atmosfera, na veliku radost publike, menja koncept. Naime, ove godine pod sloganom EXIT R:Evolucija, akcenat stavljamo i na promociju domaćih kvalitetnih bendova, sa više od 40 domaćih i stranih izvođača, LIVE bendova, Sound System-a, DJ-eva i MC-eva.

Reggae stage ove godine najavljuje competition show u okviru show time-a, koje će biti održavano svako veče posle 2 ujutru. Učestvovaće posetioci i biraće se najbolji vokal, best jamaican dance, best jamaican speech MC, a finalno veče takmičenja rezervisano je za poslednji dan festivala,14. jul. Programu će dati posebne tonove plesne škole Viva Dance i Groovin' skull koje će u reggae ritmu upotpunjavati svaki vibe na ovoj bini.

Bez sumnje, nezaobilazni Reggae stage, famozni “meeting point”, parče festivala koje odiše besprekornim osećajem mira i slobode, ove godine predstavlja sjajna domaća i strana imena, kao što su: Smoke ‘n’ soul, Hornsman Coyote & Balkan Music Box Riddim, Darka & Balkan Music Box Riddim, Aman Zaman, Mašta Bašta, Dečija Radost, Rab L Khali.

SMOKE 'N' SOUL
Smoke'n'Soul – beogradski bend koji je nastao 2000. godine, izrastao je u preciznu roots rege mašinu koja može da stoji ponosito i donese pozitivne vibracije na bilo koju scenu ove planete. Upravo su javnosti predstavili novi singl „Give Thanks and Praises“ koji savršeno predstavlja razvoj njihove kreativnosti.

Hornsman Coyote & Balkan Music Box Riddim

Hornsman Coyote (aka Nemanja Kojić Kojot) je međunarodno poznati reggae autor i trombonista iz Srbije. Srpskoj javnosti poznatiji kao lider reggae-metal atrakcije Eyesburn, Kojot kao solo umetnika ima preko 20 vinil izdanja i 6 albuma za različite label-e širom sveta u zadnjih šest godina. Snimao je i delio scenu sa svetski poznatim umetnicima kao što su, između ostalih, Lee Scratch Perry, Max Romeo, I Jahman Levi, Jah Mason, Lutan Fyah, Soulfly, Bunnigton Judah…

Darka & Balkan Music Box Riddim

Vanserijski vokal i autor, po kritičarima “kraljica medju balkanskim reggae vokalima”, “neponovljiv glas”, “reggae i soul diva”, “srpska Erykah Badu”, Darka se muzikom bavi od svoje petnaeste godine i imala je sreću da nastupa sa najtalentovanijim muzičarima u Srbiji. Ovoga leta biće predstavljen prvi singl video “Rise Up”, a publika EXITa 2013 će imati priliku da je čuje u akustičnom setu sa muzičarima iz Balkan Music Box Riddima.

AMAN ZAMAN

Aman Zaman je reggae/dub/ska bend iz Svilajnca, nastao 2008. godine i čini ga devet članova, zaduženi za ludačku atmosferu na koncertima.MAŠTA BAŠTA

Mašta Bašta je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesovanja, okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj muzici, čiji je zajednički imenitelj pozitivna energija i duh promena.

DEČIJA RADOST

Na reggae steg-u nastupiće u punom sastavu i čitav koncert biće posvećen sećanju na Bob Marley-a u njihovom izvođenju njegovih pesama.

RAB L KHALI
Projekat je nastao 2011.godine. Započet kao trojac, zasnovan na elektronskoj produkcijii sound system formaciji uz VJ podršku, tokom godinu dana evoluirao je u šestočlani live bend.

Na Positive vibration bini očekuju nas i sjajni DJ-evi i MC-evi: Deadley Hunta, Chay Nelle, Ana Perišić, Ras Rueben, Sarah Eliza, Tico, Jah Bones, Mac Floss, Supper Natty, Wenti Wadada i Soul Vibes.

Među Sound System izvođačima, uživaćemo u nastupima: Irie Revolution, Dada Selectah, Superstar Selecta, Jah Messenjah, Ras Milenko, Martinees, Shashaman, Baga Sound, Wack Wacko, Fyahman.

Ako planirate da ove godine posetite EXIT na jedan ili pet dana savetujemo vam da požurite, jer se usled ograničenog broja karata i zbog do sada nezapamćenog interesovanja publike, očekuje da i novi kontigent ulaznica bude brzo rasprodat!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.