Dinkić: Veljović da utvrdi ko u ime policije dezinformiše

0

Ministar finansija i privrede i lider URS izjavio je danas da u potpunosti ostaje pri tvrdnjama da u policiji ima onih koji zloupotrebljavaju ovlašćenja, kukavički spletkare i šire dezinformacije u medijima radi ostvarivanja ličnih interesa i poručio da očekuje od direktora policije Milorada Veljovića da utvrdi ko se u ime policije bavi "podmetanjem i dezinformisanjem javnosti".

Dinkić je u izjavi dostavljenoj medijima, reagujući na izjavu Veljovića da nije tačno da deo politicije dostavlja dezimformacije tabloidima, rekao da veruje da u policiji ima puno vrednih i odgovornih ljudi, ali da treba odvojiti žito od kukolja.

„Očekujem da direktor policije utvrdi ko se to bavi podmetanjima i dezinformisanjem javnosti u ime policije jer svaki navod u tabloidima, koji se poziva na policijski izvor, ukoliko policija odmah ne reaguje na njega, samo dokazuje da neko iz njenog vrha zapravo saučestvuje u tome“, naveo je Dinkić.

Navodeći da veruje da u policiji ima puno vrednih i odgovornih ljudi, koji pošteno rade svoj posao, on je ukazao da ima i „onih koji zloupotrebljavaju ovlašćenja koja im je država dala i kukavički, bez hrabrosti da se pojave pod svojim imenom i prezimenom, spletkare i šire dezinformacije radi ostvarivanja svojih ličnih interesa“.

„U potpunosti ostajem pri svojim tvrdnjama koje sam izneo u izjavama za dnevne listove Danas i Politika. Podržavam iz sve snage profesionalizaciju i depolitizaciju u radu vrha policije, ali to bi trebalo da se dogodi u stvarnosti, a ne samo na rečima“, naveo je Dinkić.

Izvor: Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.