Čović: Vujošević zadojen mržnjom blati Crvenu zvezdu!

Trener crno-belih je ranije danas na vanrednoj konferenciji za medije, između ostalog, rekao da je srećan što nije uhapšen, jer "izgleda da bi Čović to želeo kako bi mogao da obavlja svoje privatne poslove".

"Očigledno je da Vujošević nastavlja da širi laži, pravi cirkus i kreira atmosferu brloga. Lopta je pod obručima stala na neko vreme, očekivao sam da će i tenzije splasnuti, ali zadojenost mržnjom Vujoševića prema Crvenoj zvezdi i meni lično evidentno ima nesagledive razmere",
rekao je Čović za zvanični sajt kluba.

On je dodao da je Vujošević sam sebi, ali i Partizanu, uspeo da svojim neprimerenim izjavama na konferenciji za medije posle četvrte utakmice finala plej-ofa pokvari veče u kome su osvojili titulu, ali da se tu nije zaustavio.

"Nastavio je po svom dobrom običaju da blati Crvenu zvezdu, da neosnovano optužuje mene i obmanjuje javnost, ali Crvenoj zvezdi neće ni na koji način stati na putu daljeg jačanja. Koliko mrzi Crvenu zvezdu svedoči podatak da Vujošević izlazi iz okvira košarke i pokušava da napravi loše odnose izmesju Dragana Džajića i mene. Ali, moram da kažem da je verovatnoća da smo se Džajić i ja potukli ravna nuli, za razliku od ogromne verovatnoće da se dogodilo sve ono zbog čega je svojevremeno pretučen Novica Čičić", navodi predsednik crveno-belih.

Čović ističe, kada je reč o "famoznom" odnosu države prema dva naša najpopularnija kluba, da očekuje da će država pomoći Partizanu "isto onoliko koliko je pomogla i Crvenoj zvezdi kada je bila u velikim finansijskim problemima i umalo nije otišla u stečaj".

"Sve ćemo raspraviti na sudu, jer nemam više nameru da gubim energiju na Vujoševića. Ne želim više da učestvujem u bilo kakvim polemikama i zbog javnosti, kako nas ponovo ne bi poistovećivali, jer kao što sam mnogo puta rekao ni po čemu ne možemo da se poredimo. Zato ću se maksimalno posvetiti Crvenoj zvezdi, radiću svoj posao na najbolji mogući način i učiniti sve da se u svim segmentima klupskog funkscionisanja što bolje pripremimo za narednu sezonu", poručuje, između ostalog, Čović.

On ističe da takođe ne želi da komentariše ni "populističke poruke i izjave iz Košarkaškog saveza Srbije", jer, kako navodi, "oni koji tamo sede ne čine srpsku košarku".

"Možemo je činiti samo svi mi zajedno, a lako je merljivo ko je koliko dao našoj košarci od devedestih godina do danas. Čudi me da neko ko izjavljuje da nema nadležnost nad klubovima daje bilo kakve komentare na tu temu pošto nema nadležnost. Međutim, kada bi njima neko prozivao supruge ja sigurno ne bih sedeo na dve stolice i znao bih da izmerim čiji je veći stepen odgovornosti. Ne bih se plašio da to javno kažem bez obzira na koga bi se to odnosilo",
konstatovao je predsednik Crvene zvezde, navodeći da njemu sve to liči na "jeftin marketing".

"Neću da ulazim u to da li ugled srpske košarke ruše i neki drugi naslovi i prepucavanja po medijima sa malo drugačijom tematikom. Predsednik saveza treba da se brine o reprezentativnim selekcijama, a do ugleda srpske košarke ćemo doći kada reprezentacija Srbije na velikim takmičenjima bude beležila dobre rezultate na čemu je Zvezda uvek spremna iskreno da pomogne, jer je Srbija iznad svega", zaključio je Čović.

Partizan je u finalu plej-ofa šampionata Srbije savladao Crvenu zvezdu ukupno sa 3:1 u pobedama i osvojio 12. uzastopnu titulu, ukupno 20. u istoriji.

Međutim, cela finalna serija ostala je u senci "medijskog rata" između Vujoševića i Čovića, koji je kulminirao po završetku četvrte utakmice finala, kada je Partizan odbranio titulu.

(Tanjug)

Pogledajte još