Leposavić: Zatvorene prostorije bivših policajaca MUP

0

BEOGRAD – U Leposaviću su danas, u skladu sa sprovođenjem briselskog sporazuma, zatvorene prostorije gde su se okupljali i družili bivši pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP), dok prostorije u kojima se izdaju lični dokumenti neće biti zatvorene, rekao je načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković.

Nedeljković je rekao da će u narednom periodu biti zatvorene prostorije i u ostalim gradovima na severu Kosova u kojima su se družili bivši MUP-ovci.

Prema njegovim rečima, na severu Kosova nema aktivnih pripadnika MUP-a i postoje samo bivši pripadnici MUP-a koji su ostali da žive sa svojim porodicama u pokrajini.

On je dodao da su „deo međunarodne zajednice i Priština hteli da prikažu da na severu Kosova postoje paralelne bezbednosne strukture MUP-a Srbije„.

Nedeljković je dodao da bivši pripadnici MUP-a godinama nisu nosili uniforme i službeno naoružanje, niti su primenjivali policijska ovlašćenja i zato se o njima ne može govoriti kao o aktivnim bezbednosnim strukturama MUP-a Srbije.

Na severu Kosova, dodao je Nedeljković, postoje prostorije u kojima se obavljaju upravni poslovi, kao što je izdavanje dokumenata i one će nastaviti rad i izdavanje dokumenata.

Biće zatvorene samo prostorije u kojima su se okupljali bivši pripadnici MUP-a u četiri opštine na severu„, objasnio je Nedeljković.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.