Filaret tužio Mrkonjića

Ne dam ni milimetar manastirske zemlje! Nije ovo 1946. godina, pa da otimaju i nepravedno oduzimaju ono što nam je tek vraćeno. Ministar Mrkonjić je u Pribojskoj Banji napravio put do kuće umetnice Ane Bekute, uzeo je deo manastirske zemlje a da ni on niti Ministarstvo saobraćaja nikoga nisu pitali, a izvođaču su radovi plaćeni preko opštine. Podneo sam tužbu, teraću pravdu do Strazbura“.

Vladika Filaret ovako je u petak, za „Novosti“, potvrdio da je pukla tikva sa nekada rado viđenim gostom u Mileševskoj eparhiji i da je u sporu sa ministrom Milutinom Mrkonjićem. Nije rekao koliko je Mrka zauzeo zemlje, već dodao da će to sud utvrditi i pojasnio motive nesporazuma.

Nisam tražio pare, već smo se dogovorili da se na ime nadoknade, sredstvima Ministarstva proširi i uredi put do manastira Kumanica, od mosta na Limu, do svetinje iz 14. veka. Trebalo je u taj posao da se uključi i železnica, tender je kod državnog sekretara saobraćaja Poledice. Međutim, posle obećanja, Mrkonjić je rekao da nema para. Ispalo je da je preča Bekuta nego jedna od najposećenijih svetinja SPC. Inače, nemam ništa lično protiv umetnice, čije CD-ove ministar deli gostima u kabinetu. Pri poslednjem susretu - Mrkonjić je bio nepristojan i vulgaran“, rekao je vladika mileševski.

Izvor: Novosti

Pogledajte još