Eksplozija u Baba Višnjinoj otkrila bespravne stanare

0

Porodice bespravno useljene u napuštenu kuću u Baba Višnjinoj ulici 43 na Vračaru, gde je pre dva dana plinska boca eksplodirala i uništila pokućstvo u prizemlju sada živi u dvorištu.

Jer, kako kaže Đorđe Jeftić, jedan od stanara, nemaju gde da odu iz objekta u kojem sada nema ni struje ni vode, gde pojedini ukućani borave duže od godinu dana.

„Ostali smo bez ičega i nadamo se da će nam neko pomoći. Nas je 36, od toga je 18 dece, a imamo i trudnice. Spavali smo pod vedrim nebom i ovde ostajemo dok ne nađemo bolji smeštaj ili nam neko ne izađe u susret. Svi smo iz Beograda“
kaže Jeftić, koji izdržava porodicu tako što skuplja sekundarne sirovine.

Oštećena kuća na jednoj od najekskluzivnijih lokacija na Vračaru, kako smo nezvanično saznali, godinama je bila prazna. Njeni vlasnici, tri osobe i dve firme, kažu u Vračaru, podneli su 3. juna zahtev opštini da iseli ljude koji sada žive u tom objektu.

„Vlasnici objekta su pokrenuli postupak i nadležni treba da utvrde identitet osoba koje su se uselile u sporni objekat. Kada procedura bude završena, opština je dužna da iseli te stanare ukoliko se u postupku utvrdi da su nelegalno ušli u kuću“, kaže Aleksandar Jovanović, član opštinskog veća.

Tri osobe prekjuče povređene u eksploziji puštene su na kućno lečenje.

(Izvor: Kurir )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.