Milovan Ilić – Minimaks

0

Karijeru je počeo u listu „Jež“, a 1960. godine je prešao u Radio Beograd. Postao je poznat kao voditelj radio programa „Minimaks“. Program se emitovao, na „Radio Beogradu“, sedamdesetih godina prošlog veka subotom pre podne od 8 do 12 sati. Bila je to jedna od prvih emisija u kojoj je bilo dosta zabavne muzike, a njegova krilatica iz najave emisije je bila „minimum govora maksimum muzike“.

Milovan Ilić – Minimaks rođen je 5. novembra 1938. u Lipnici, kod Kragujevca. Nesvršeni je student beogradskog Pravnog fakulteta.

Sa emisijama „Sutra je petak“ i „Tačno u podne“, poznatijom pod nazivom „Tup-tup“, koju je vodio 22 godine, postigao je veliki uspeh. Nakon ukidanja nekih njegovih radio emisija, karijeru nastavlja na Radio-televiziji Srbije, gde je vodio emisiju „Od glave do pete“.

Činjenici da je jedan od najpoznatijih novinara svog vremena doprinela je činjenica da je bio jedan od prvih nekonvencionalnih voditelja koji je pored klasične najave ubacivao viceve, doskočice i džinglove.

Devedesetih je radio na TV Politika, zatim na TV Pink i Palmi. najpoznatija zvezda koju je „lansirao“ bila je Lepa Brena.

Autor je nekoliko knjiga aforizama i pesama (više od 8), kao i mnogobrojnih kolumni u raznim listovima.

Preminuo je 9. februara 2005. u Padovi, posle duge i teške bolesti.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.