Putin demantovao da je ukrao šampionski prsten Robertu Kraftu

Ruski predsednik je reagovao na izjavu Krafta prošle sedmice da mu je Putin uzeo prsten kada mu ga je pokazao prilikom susreta u Sankt Peterburgu 2005. godine.

"Skinuo sam prsten i pokazao ga Putinu. On ga je stavio na prst I rekao: 'Mogao bih da ubijem nekoga ovim prstenom'. Pružio sam mu ruku da mi vrati prsten, ali ga je on stavio u džep, a trojica čoveka iz KGB-a su ga okružili i oni su samo otišli", rekao je Kraft, kako je preneo list Njujork post.

Kraft je pre osam godina rekao da je prsten, osvojen na Superboulu i koji je vredan oko 25.000 dolara, poklonio Putinu.

On je posle tog događaja kazao da je "emotivno vezan za prsten" i da je želeo da mu bude vraćen, ali da je Bela kuća intervenisala i ocenila da bi bilo u interesu američko-ruskih odnosa da kaže da je to bio poklon.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je bio prisutan kada je Kraft pokazao prsten Putinu i da bi priča o "nekakvom pritisku" na Krafta trebalo da bude tema "razgovora s psihoanalitičarem".

"Predsednik je spreman da mu pošalje drugi prsten kao poklon, koji može da kupi svojim novcem", kazao je Peskov.

Stejsi Džejms, portparol Kraft grupe u okviru koje je klub Nju Ingland Patriots, izjavio je u nedelju da tekst Njujork posta ne treba shvatiti previše ozbiljno i da je to "duhovita anegdota koju Robert prepričava radi smeha".

"Njemu je drago da je njegov prsten u Kremlju i, kao što je rekao 2005, i dalje ima veliko poštovanje prema Rusiji i vođstvu predsednika Putina. Posebno Putinu pripisuje zasluge za modernizaciju ruske ekonomije", kazao je Džejms.

Superboul šampionski prsten izložen je u biblioteci Kremlja zajedno s ostalim poklonima koje je dobio ruski lider.

Kraft ima još dva prstena koje je njegov tim osvojio na Superboulu, finalu šampionata amaeričkog fudbala.

Beta

Pogledajte još