Ukupno milion i po evra: Ceca platila i poslednju ratu kazne

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je u izjavi za Tanjug da je Ražnatovićeva uplatila treću ratu od 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i time izmirila svoju obavezu po presudi iz maja 2011. godine.

Suma je uplaćena 13. juna, a sudu je danas stigao dokaz o uplati, precizirala je Ristić.

Ražnatović je presudom donetom na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice bila osuđena na godinu dana kućnog zavora, a njena sestra Lidija Ocokoljić, na šest meseci, kao i da u budžet Srbije uplate ukupno milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi.

Taj iznos je bio podeljen u tri rate, od po 500.000 evra. Prvu ratu su uplatile u julu 2011, drugu u decembru iste godine, a treća je plaćena 17 dana pre isteka roka koji bi istekao 30. juna.

Ražnatović je 22. februara prošle godine odslužila kaznu kućnog zatvora kada joj je skinuta elektronska narukvica koju je nosila osam meseci, pošto joj je u zatvorsku kaznu od godinu dana bio uračunat boravak u pritvoru od četiri meseca tokom akcije Sablja 2003. godine.

Njena sestra Lidija Ocokoljić koja je zajedno sa njom bila osuđena na šest meseci kućnog zatvora izdržala je kaznu krajem oktobra 2011, pošto je i ona tokom "Sablje" u pritvoru provela nepuna dva meseca.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala krivicu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Veličković-Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Ceci Ražnatović se, međutim, i dalje sudi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu kao i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog optužbi za vređanje i nasilničko ponašanje prema vlasniku fudbalskog kluba "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine.

Takođe ima i ponovljeno suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine
koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.063 evra plus kamate i sudske troškove, koje se nastavlja sutra.

Izvršna presuda koja je bila doneta po toj tužbi, ukinuta je odlukom Vrhovnog kasacionog suda Srbije početkom 2012. godine, koji je naložio ponavljanje celog sudskog postupka koji je ponovo krenuo u oktobru.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još