LSV: Prijava protiv Maje Gojković

Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta je prijava u vezi sa aferom sa Auto-transportnim preduzećem (ATP) Vojvodina.

Krivičnu prijavu su potpisali i odbornici LSV u Skupštini grada Novog Sada.

Jovanović je novinarima ispred zgrade suda u Novom Sadu rekao da je prijava podneta zbog potpisivanja spornog ugovora sa ATP Vojvodinom, u vreme kada je Maja Gojković, od 2004. do 2008. godine, bila gradonačelnica Novog Sada.

"Zbog nje se Novi Sad našao u središtu korupcionaške afere na koju je Vladi Srbije ukazivala i Evropska unija, a zbog koje je budžet Novog Sada ostao bez tri miliona evra", kazao je Jovanović.

On je podsetio da je Maja Gojković 2006. godine potpisala sporni ugovor i dodao da treba istražiti da li je ona jedina kriva, odnosno da li još neko treba da odgovara za ovu aferu.

"Bez obzira na stranačku pripadnost, mi tražimo da svi koji su učestvovali u ovom budu izvedeni pred lice pravde", rekao je Jovanović i podsetio da je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić još u januaru najavio da će ova afera biti istražena.

Maja Gojković je u mandatu od 2004. do 2008. godine bila gradonačelnica Novog Sada iz Srpske radikalne stranke, a danas je funkcionerka Srpske napredne stranke.

Izvor: b92

Pogledajte još