I ljubimcima je vruće, pomozimo im

Prvo ćemo da vas zamolimo da pomognete životinjama koje žive na ulici. Pronađite neku činiju, napunite je vodom i stavite na mesto gde je mogu lako pronaći. Ovo će im znatno olakšati težak život na ulici.

(old_image)

Najpre ćemo da vas zamolimo da pomognete životinjama koje žive na ulici. Pronađite neku činiju, napunite je vodom i stavite na mesto gde je mogu lako pronaći. Ovo će im znatno olakšati težak život na ulici.

Prvi dani leta najteže padaju organizmu zbog klimatizacije, tvrde stručnjaci. Vlasnici pasa čiji su ljubimci u dvorištu, trebalo bi da omoguće životinjama slobodno kretanje i mogućnost da se sklone od sunca u hladovinu, a takođe je potrebno redovno rashlađivati krovove i kućice za pse i provetravati bokseve.

Vodu češće proveravajte jer lako ožedne kao i mi. Ishrana im takođe mora biti izmenjena. Životinje će same po sebi smanjiti obroke, a na vama je da se ne brinete zbog toga, ali i da proveravate ispravnost hrane jer se 0na visokoj temperaturi lako kvari.

Šišanje je preventivna mera pa je primenite, ali vodite računa jer njihova koža tada postaje osetljivija nego inače. Takođe, vlasnici bi trebalo da izbegavaju izvođenje ljubimaca u duge šetnje po suncu, u periodu od 9 do 17 sati, kao i njihov prevoz ili ostavljanje u kolima.

Izvor: Životinje.rs

Pogledajte još