Udovičić: Uspeh u Rusiji priprema za Svetsko prvenstvo

"Nismo u nekoj euforiji nakon osvojene zlatne medalje jer smo znali da se sapletemo u slavlju i euforiji posle nekih odličja pred neka velika takmičenja. Ovaj turnir nam je poslužio kao pripreme za Svetsko prvenstvo koje nam je glavni cilj ove godine", rekao je Udovičhić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Vaterpolisti Srbije osvojili su juče trofej u Svetskoj ligi pošto su u finalu u Čeljabinsku, u Rusiji, pobedili selekciju Mađarske sa 12:7. Srbija je time osvojila sedmu titulu u Svetskoj ligi.

Selektor vaterpolista Dejan Savić kazao je da je na turniru u Rusiji Srbija iskoristila šansu i osvojila zlato.

"Na neki način uspešno smo počeli pripreme za Svetsko prvenstvo. Kao što smo rekli pred polazak za Čeljabinsk, ovaj turnir će da nam služi kao trenažni proces, to je tako i bilo. Kad nam se pružila šansa da osvojimo medalju mi smo to iskoristili. Hvala svima i čestitam ljudima iz reprezentacije, celom stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije na ovom odličnom uspehu", rekao je Savić.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić navela je da njeno ministarstvo čini sve da vaterpolistima obezbedi sredstva.

"Nekako imam utisak da se od Olimpijskih igara prošle godine u Londonu najviše družim sa vaterpolistima, ali oni su to i zaslužuili sjajnim partijma na klupskom i reprezentativnom nivou. Mi ih kao Ministarstvo u potpunosti podržavamo i naporno radimo da obezbedimo sredstava za naredni period", rekla je Marić.

Beta

Pogledajte još