Šerbedžijin Kralj Lir na Sterijinom pozorju

NOVI SAD, 29. maja 2009. (Beta) - Kazalište "Ulisis" sa Briona predstaviće se u subotu posetiocima 54. Sterijinog pozorja u Novom Sadu sa Šekspirovim "Kraljem Lirom", u režiji Lenke Udovički, u kojoj naslovnu ulogu tumači Rade Šerbedžija.

"Kralj Lir", kojim je 2001. označen početak rada teatra "Ulisis", počeće u 21 sat i biće postavljen na Malom Brionu na Petrovaradinskoj tvrđavi, nekadašnjem austro-ugarskom fortifikacionom objektu, najavio je na konferenciji za novinare direktor Pozorja Ivan M. Lalić.

Kako je rekao, to će biti pravi spektakl, kakav domaća publika do sada nije videla, jer će na nekoliko bina na tvrđavi oko 50 glumaca igrati predstavu dužu od tri sata, a publika će za njima ići sa scene na scenu. Rade Šerbedžija istakao je da je za njega Sterijino pozorje oduvek bilo posebno značajno, jer je, kako je rekao, "rodilište" jugoslovenske savremene drame.

"Teatar jednog naroda se zapravo najviše prepoznaje po svojoj savremenoj drami i po piscima koji pišu o tom narodu. Sterijino pozorje mi je bilo najdraže kazališno okupljalište u bivšoj Jugoslaviji", rekao je Šerbedžija.

Pogledajte još